FDS hang

FDS 3D surround

Sztereo vagy 5.1-es hangok konvertálása FDS-3D-be. A hangok virtuálisan érkeznek a fülünkbe olyan hatást keltve mintha a helyszínen lennénk.  A hangkép nem torzul, viszont lesznek olyan hangok, amelyek nemcsak oldalról, hanem akár a hátunk mögül is megszólalnak. Az FDS Surround rendszer úgy épül fel, hogy az kompatibilis legyen az asztali 5.1-es vagy 7.1-es rendszerrel (ott a hanghatások még jobban kijönnek.) de a fő szempont, hogy tökéletes 3D-s virtuális surround hatás legyen hallható bármilyen sztereó rendszerben, otthoni hifi-n, sztereo TV-n, autóban, vagy fülhallgatón keresztül.

small_processor

Sztereo> FDS 5.1 -  V2.0 - ÚJ - FDS Surround2
A digitális televíziózás megjelenése óta egyre nagyobb igény van a sztereóban rögzített filmek 5.1-be konvertálására. Az FDS megalkotta azt a komplex rendszert aminek segítségével ez tökéletesen megoldható. A sztereó bemeneti jelforrásból az FDS logika többszöri mintavételezést végez. A csatornák közötti hangokat és effektusokat a hangszínük valamint a csatornák közötti távolságok és időintervallumok alapján elhelyezi az 5.1-es azaz 3D-s térben, így adva az eredeti 2 csatornához képest egy nagyobb teret ezzel nagyobb élményt nyújtva. A második generációs hangprocesszor az elődjéhez képest sokkal jobban kezeli a hangokat, figyeli a hangmozgásokat az egyes csatornák között (pl mentőautó szirénázva elhalad jobbról balra) ezzel tartva meg a megfelelő hangtér élményt.

5.1> FDS 5.1
Mozifilmek valamint Bluray és DVD kiadványok részére ajánljuk az FDS5.1-be konvertálást ami az eredeti 5.1-es hanghoz képest egy részletesebb és nagyobb hangélményt nyújt. Ez annak köszönhető, hogy az FDS logika módosítja a teljes hangteret úgy, hogy először felbontja az eredeti hangot 13.2 csatornára. A felbontott hangokat összehangolja kitisztázza, hogy áthallás vagy zavaró ellenfázis ne léphessen fel majd elhelyezi az 5.1-es térben úgy, hogy virtuális csatornákat hoz létre melyekbe a már felbontott hangokat párosítja. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy a hangszórók közötti távolság eltűnik.

5.1>FDS5.1PLUS
Mozifilmek valamint Bluray és DVD kiadványok részére ajánljuk az FDS5.1PLUS-ba konvertálást ami az eredeti 5.1-es hanghoz képest egy részletesebb és nagyobb hangélményt nyújt. Működése hasonló mint az FDS5.1. Az FDS logika módosítja a teljes hangteret úgy, hogy először felbontja az eredeti hangot 13.2 csatornára. A felbontott hangokat összehangolja kitisztázza, hogy áthallás vagy zavaró ellenfázis ne léphessen fel. Ezután a csatornák között létrehoz egy virtuális 3D-s teret melybe a csatornák közötti hangokat finoman és zavaró hangok nélkül elhelyezi. Ezzel olyan élményt keltve mintha az effektusok közvetlenül a fülünkbe szólalnának meg.

 

FDS mozi hang processzor
Az FDS rendszert még a 90-es évek elején fejlesztette ki a TFC, mint speciális hang térszélesítő eszközt rádió és TV állomások részére. A rendszer az idő előrehaladásával átalakult és mára az egyik legjobb 3D-s effekt és surround hatást keltő rendszer a világon. A fejlesztés erőteljes alapját a 6 csatornás mozihangrendszer megjelenése jelentette, mely egy tökéletes táptalajt adott a 3 dimenziós hangok kifejlesztéséhez és a többcsatornás 3D-s hangrendszerek megjelenéséhez. Mi motivált bennünket a fejlesztésnél? Egy hangot az emberi térhallás csak akkor tud az agy által követni, ha az a hang egy bizonyos helyről szól, jól érzékelhetően és irányítottan. Egy nagy térben mint amilyen egy mozi terem, (vagy egy nagyobb szoba), a hangok egy effektusokkal teli jelenetnél nagyon egysíkúan fognak megszólalni, és az egyes távolságok között nem lesz átmenet, így agyunk nem tudja ezeket feldolgozni és csak annyit fogunk érzékelni az egészből, hogy milyen hangos a film és, hogy mennyire rosszul szóltak az effektusok.

Ha elsütnek egy pisztolyt, a golyó jól hallhatóan becsapódik mögöttünk de nem érzékeljük vagy halljuk, hogy elszállt volna, pedig a film készítők a hangokat nagy részletességgel, és gondos utómunkálat segítségével a mai digitális hangtechnika által nyújtott lehetőségek teljes tárházának kiaknázásával elkészítik. A hangok tehát rendelkezésünkre állnak csak egy megfelelő eszköz segítségével hallhatóvá kell őket tenni.

 FDS MOVIE hangfalrendszer ( Csak mozik részére)

6 csatornás (5.1) hangforrásból a rendszer képes:

Kisméretű mozitermekbe:

small processor

9.1
9.2
9.2.1
11.2

Közepes méretű mozitermekbe:

medium processor

9.2.3
11.2
11.2.1
11.2.3
13.2.1
13.2.3

Nagy mozitermekbe:

big processor

13.2.3
13.4.3
13.4.4.
13.2.7
13.4.7
13.5.10 - A szuper 3D-s hangzás

 

Az első két szám az már ismerős hiszen a házimozi rendszereket is így szokták jelölni 5.1 vagy 7.1. Az első szám a bennünket körbevevő csatornák számát a második a mély azaz a SUB csatornák számát jelöli. A harmadik szám az a fejünk felett installált azaz mennyezeti hangsugárzók számát jelenti. Minél több fejünk felett található hangsugárzóval találkozunk annál tökéletesebb 3D-s hanghatásban lehet részünk. Az FDS effekt processzort bármilyen digitális analóg kimenetű mozi processzorhoz hozzá lehet kapcsolni például: DOLBY CP500, CP650, CP750 stb stb..

Check artbetting for bookmakers.

The Betst bookmaker Check here is best bookmaker in the world.

Premium Templates